MEEVALLER
- Hollandse herders

Fanni

RTK3, BH, HeJW-19 JV-19 MEEVALLER FANNI FANTASTINEN


(Kuvien ja videoiden copyright kennel Meevaller, paimennuskuva: Mia Kaarakainen)Rally-tokossa RTK3 eli kilpailuoikeus ylimmässä luokassa.
Käyttäytymiskoe BH suoritettu hyväksytysti v. 2021.
Viettää kesäisin paljon aikaa jälkipellolla. Myös metsäjälkeä treenattu.
Harrastelee hoopersia.
Uusin harrastus nosework, aloitettu v. 2023.Luustoltaan terve: lonkat: A/B, kyynärät: 0/0, selkä: SP0 (puhdas), LTV0 (normaali), VA0 (normaali), lukumäärä: 0
Silmät: ICAA Kammiokulman poikkeavuus 2023: lievä (toisessa silmässä lamina-muutoksia noin 15%:ssa, toinen täysin terve)
ICAA Kammiokulman poikkeavuus 2020: ei todettuMuutama näyttely käyty ja pari sertiä ansaittu. Myös erikoistuomarit ERIn arvoisena pitäneet.Luonteeltaan Fanni on aktiivinen, tykkää touhuta ja sen kanssa on kiva harrastaa. Sillä on taistelutahtoa ja se on myös ahne eli moottoria löytyy riittävästi. Varsinkin kaikki "nenähommat" on mieleen. Laukaukset ja ukkonen eivät sitä häiritse. Joissain uusissa tilanteissa Fanni on vähän varovainen, mutta se menee nopeasti ohi. Koirasosiaalinen se ei ole, mutta ihmisten kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia. Luonnetestiin vein sen heti kaksi vuotiaana, mikä oli virhe. Se pelästyi pahasti kelkkaa ja se näkyi läpi koko testin. Hermorakenne tulkittiin vähän hermostuneeksi, mutta laukausvarmaksi kuitenkin todettiin. Fannilla aikuistuminen on kestänyt pitkään, mihin varmaan vaikutti se, että se oli pentueensa ainokainen. Nyt vasta, kun emä ja emän emä ovat kuolleet, se on joutunut seisomaan ns. omilla jaloillaan. Omasta mielestäni Fanni on pehmeämpi, mitä testitulos kertoo (hieman pehmeä).